Projektet

Det hela började för undefär tre år sedan då Tomas och Fredrik kläckte idén om att det vore en cool grej att segla jorden runt. Idén växte sedan mer och mer tills resan spikades över en flaska whiskey ett halvår senare.  Lars värvades senare efter kraftig övertalning som den sista bestättningsmedlemmen.

Från början var det tänkt att resan skulle genomföras i Fredriks föräldrars katamaran, Mehitabel. Men då det senare visade sig bli alltför myclet jobb och oförutsedda utgifter valdes istället alternativet att köpa en mindre enskrovsbåt.

Felicia köptes av Anders Erikson i Gryt i mitten av maj 2010. Vi tyckte då att vi borde ha gott om (läs: tillräckligt med) tid för att få henne sjöduglig till en oceansegling. Detta har visat sig nu i slutet av augusti vara lite väl optimistiskt. Men som med mycket annat jobbar man bättre (i alla fall snabbare) under stress vilket talar för att vi borde komma iväg i månadsskiftet augusti/september.

Våra planer för resan har ändrats något under planeringen gång. Från början var det en jorden runtseglats som gällde men när det närmar sig avfärd har vi annammat en något mer ödmjuk inställning. Vi tar det helt enkelt lite som det kommer. Första målet är Karibien och väl där bestämmer vi hur vi går vidare. Känner vi fortfarande att vi har lusten, ekonomin och trivs på havet så fortsätter vi därifrån genom Panamakanalen och vidare över Stilla havet. Känner vi för att segla tillbaka till Sverige så gör vi det. Kommer inte båten hem, utan vi säljer den någon annanstans så gör inte det heller så mycket. Vi har alltså ett öppet sinne för vad som kommer hända under resan.


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)